Ons bedrijf

Wie zijn wij? 

Biocontrole is een innovatief bedrijf. Onderzoek naar nieuwe of bekende plaaginsecten is de basis voor de advisering en voor de uit te denken oplossingen. Wij bekijken welke natuurlijke vijanden geschikt zijn tegen specifieke nieuwe of bekende plagen en begeleiden de inzet daarvan in de praktijk.
 
Voor onze klanten bedenken we nieuwe toepassingstechnieken om natuurlijke vijanden efficiënt en effectief in te zetten. Bij het advies over toedieningstechniek kunnen we ook spuitapparatuur en beregeningsinstallaties die voor de toepassing van nematoden worden gebruikt beoordelen en testen. De inzet daarbij is het behalen van een optimaal bestrijdingsresultaat.
 
De adviezen, natuurlijke vijanden en biologische bestrijdingsmiddelen zijn altijd gericht op het bieden van oplossingen. Met onze klanten streven we ernaar het beoogde resultaat te behalen tegen bedrijfseconomisch aanvaardbare kosten. Waar nodig wordt maatwerk geleverd.
 
De producten die Biocontrole levert worden betrokken van de topproducenten in Europa, zo nodig van daarbuiten. Wij stellen zeer hoge kwaliteitseisen. Voordat we natuurlijke vijanden leveren controleren we kwaliteit en versheid. Het streven is steeds zo vers mogelijk materiaal in te kopen en uit te leveren.
Biocontrole levert uitsluitend natuurlijke vijanden die in de Nederlandse Flora- en Faunawet zijn opgenomen.
 
Voor de bestrijding van een aantal plagen voldoet de chemische bestrijding niet, en is biologische bestrijding effectiever dan chemische bestrijding. Groot voordeel van biologische bestrijding is dat de in te zetten producten onschadelijk zijn voor mens en dier en voor de gewassen. Tegen biologische bestrijding ontwikkelt zich geen resistentie zoals tegen chemische middelen.  Met de genoemde eigenschappen vormen de producten die Biocontrole levert ook naar de toekomst toe een zeer waardevolle en in toenemende mate in te zetten bijdrage aan de gewasbescherming in land- en tuinbouw en openbaar groen.
 

De mensen achter Biocontrole 

Ad van Bruggen

Ad van Bruggen
Accountmanager (sportvelden, openbaar groen, golfbanen)
Specialist eikenprocessierups
avanbruggen@biocontrole.nl
06-53197961

Ad van Bruggen is het gezicht van Biocontrole bij de klanten en relaties in Noord- en Oost-Nederland. Hij bezoekt als accountmanager gemeenten, golfbanen, sportvelden, groenvoorzieners en hoveniers om de gebruiksmogelijkheden van onze producten toe te lichten. Tevens ziet u hem in onze stand op beurzen of open dagen waar Biocontrole aanwezig is.
Ad is onze specialist voor de eikenprocessierupsbestrijding. Hij heeft zitting in de Noordelijke Werkgroep Eikenprocessierupsbestrijding om de monitoring en bestrijding van dit schadelijke beestje mede te coördineren en te begeleiden. Ook geeft Ad cursussen voor mensen in het groen die beroepsmatig in aanraking komen met de eikenprocessierups. Tijdens de cursus kan Ad alles vertellen over de levenswijze, herkenning en bestrijding van dit mooie, maar schadelijke insect.

Ad van Bruggen
Trudy den Haan Trudy den Haan
Administratief medewerkster en orderverwerking
tdenhaan@biocontrole.nl
0172-798799

Trudy den Haan is de stabiele kracht van Biocontrole op het kantoor in Hazerswoude. Als u ons belt krijgt u haar aan de telefoon. Trudy verzorgt onze administratie en boekhouding en handelt de orders van zowel webshop als professionele klanten af. Daarnaast verpakt en verzendt zij de bestellingen en zorgt dat alles op tijd bij de klanten afgeleverd wordt.
Trudy den Haan
 Harry de Rooij Harry de Rooij
Directeur
hderooij@biocontrole.nl
06-16125776

Harry de Rooij heeft als directeur de dagelijkse leiding bij Biocontrole. Hij houdt zich ook bezig met in- en verkoop van producten, prijsbeleid en voorraadbeheer. Hij onderhoudt de contacten met producenten, dealers en professionele klanten.
Harry de Rooij 
Wilma Windhorst  Wilma Windhorst
Onderzoek en advies
wwindhorst@biocontrole.nl
06-24822769

Wilma Windhorst is verantwoordelijk voor het onderzoek binnen Biocontrole. Zij probeert biologische oplossingen te vinden voor nieuwe of bekende plaaginsecten. Middels eigen praktijkonderzoek wordt toegewerkt naar praktische toepassingen in verschillende (teelt)situaties.
Determinatie van plaaginsecten, kwaliteitsbewaking van biologische bestrijders, advisering  bij gebruikers van onze producten, testen van toepassingsapparatuur en het geven van cursussen en lezingen is ook onderdeel van haar werk.
Wilma Windhorst 

 

Waar kunt u ons vinden
Biocontrole is gevestigd:
Engelandlaan 52
2391 PN Hazerswoude-dorp

Biocontrole aan de Engelandlaan te Hazerswoude-Dorp


Hoe kunt u ons bereiken
Via het contactformulier.
Vragen via het contactformulier hebben onze voorkeur. U hebt op werkdagen binnen 48 uur een antwoord.
Ons telefoonnummer is: 0172 798799. Telefonisch is Biocontrole bereikbaar gedurende de werkdagen van 08.00 uur tot 17.00 uur.
Ons faxnummer is: 0172 798790

Bankgegevens:
Het bankrekeningnummer van Biocontrole: NL79RABO0135698626
BIC Nummer: RABONL2U
Banknaam: Rabobank

Het BTW-nummer:
NL850664597B01

Kamer van Koophandel:
Biocontrole BV is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 52917452