Biologische Plaagbestrijding

Wie zijn wij?

Biocontrole is sinds 1998 specialist in de biologische ongediertebestrijding in allerlei gewassen. Met behulp van natuurlijke vijanden, zoals parasieten, predatoren en/of andere natuurlijke organismen worden ziekten en plagen die in gewassen optreden, bestreden.

Biocontrole richt zich op de beroepsmatige toepassing van biologische bestrijding, op de particulier en de tuinliefhebber. De particulier kan via onze webwinkel natuurlijke vijanden en biologische bestrijdingsmiddelen kopen.

Wij adviseren de professionele teelt, beheerders van sportvelden, golfbanen en openbaar groen over allerlei plagen en de bestrijding daarvan op een biologische, effectieve manier. Daarbij staat resultaat tegen bedrijfsecononomisch aanvaardbare kosten voorop.

Wij leveren natuurlijke vijanden en biologische bestrijdingsmiddelen die wij betrekken van de topproducenten in Europa. Wij stellen zeer hoge kwaliteitseisen. Wij werken uitsluitend met pas geoogste natuurlijke vijanden. Voordat wij natuurlijke vijanden leveren controleren wij de kwaliteit en versheid. 
Biocontrole levert uitsluitend  natuurlijke vijanden die in de Nederlandse Flora- en Faunawet zijn opgenomen.

Wij adviseren over de technische aspecten van de toepassing van natuurlijke vijanden. We beoordelen de spuitapparatuur en beregeningsinstallaties voor de toepassing van nematoden zodat het resultaat van de verspuiting van nematoden optimaal is.

Voor controle van uw spuitapparatuur t.b.v. sportvelden en golfbanen adviseren wij de heer Vlug van Insect Consultancy in te schakelen. Controle van de apparatuur is zeer belangrijk in verband met het vermijden van mechanische schade. Ook het pompsysteem is zeer belangrijk alsmede de dosering.

Voor aanpassing en eventueel ontwikkeling van spuitapparatuur die voor uw bedrijfstak van belang werken wij samen met de firma Agrodoorten. Dit bedrijf in Wapserveen is gespecialiseerd in spuittechnieken. Zo beschikt Agrodoorten over apparatuur die speciaal ontwikkeld is voor openbare plantsoenen en begraafplaatsen. Klik hier voor meer informatie over de mogelijkheden.

Biologische bestrijding is effectiever dan chemische bestrijding. Groot voordeel van biologische bestrijding is dat er geen resistentie wordt ontwikkeld, wat bij gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen wel regelmatig optreedt en de werking van de middelen sterk vermindert.

Biologische bestrijding is onschadelijk voor mens en dier en voor de gewassen. Natuurlijke vijanden kunnen zelf geen plaag vormen.
Hebt u vragen, mail ons via info@biocontrole.nl.

Waar kunt u ons vinden
Biocontrole is gevestigd:
Engelandlaan 52
2391 PN Hazerswoude-dorp

Hoe kunt u ons bereiken
Via het contactformulier.
Vragen via het contactformulier hebben onze voorkeur. U hebt op werkdagen binnen 48 uur een antwoord.
Telefonisch is Biocontrole bereikbaar gedurende de werkdagen van 09.00 uur tot 12.00 uur: 0172 798799
Ons faxnummer is: 0172 798790

Bankgegevens:
Het bankrekeningnummer van Biocontrole:
1356.98.626
IBAN/SEPA Nummer: NL79RABO0135698626
BIC Nummer: RABONL2U
Banknaam: Rabobank

Het BTW-nummer:
NL850664597B01

Kamer van Koophandel:
Biocontrole BV is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 52917452

Terug naar boven


|