Terug Volgende
Cuargin, plantversterkende meststof

Meerdere afbeeldingen

  • Cuargin, plantversterkende meststof
  • Stimumix, plantversterkende meststof

Stimumix plantversterker 500 ml

 

Beschikbaarheid: Artikel is op voorraad

Korte omschrijving

Stimumix, voorheen Cuargin, is een plantversterkend middel voor allerlei soorten planten: Buxus, rozen, fruitbomen, bessen, kruiden, coniferen, sierstruiken en vaste planten.
De planteigen afweer wordt versterkt tegen o.a.: echte meeldauw, schurft, Buxusziekte (Cylindrocladium), vruchtboomkanker en allerlei andere schimmels en bacteriën die bladvlekken en/of taksterfte veroorzaken.
Ideaal voor hovenier en particuliere tuin.

Details

Stimumix, voorheen Cuargin, is een plantversterkende meststof.

Omschrijving
Stimumix is een plantversterkend middel voor allerlei soorten planten: Buxus, rozen, fruitbomen, bessen, kruiden, coniferen, sierstruiken en vaste planten. De planteigen afweer wordt versterkt tegen o.a.: echte meeldauw, schurft, Buxusziekte (Cylindrocladium), vruchtboomkanker en allerlei andere schimmels en bacteriën die bladvlekken en/of taksterfte veroorzaken.
Stimumix is niet gevaarlijk voor bijen en overige insecten. Stimumix stimuleert het eigen immuunsysteem van de plant. De micro deeltjes zilver en koper versterken planten van buitenaf. Wanneer er toch een infectie optreedt, dan heeft het salicylzuur in Stimumix er al voor gezorgd dat de productie van de eigen afweereiwitten in de plant op gang is gebracht. Deze eiwitten helpen de plant om bacteriën, schimmels en virussen buiten de deur te houden. Precies deze combinatie van versterking van buitenaf en van binnenuit maakt Stimumix zo uniek in haar werking.
Stimumix wordt geproduceerd van natuurlijke grondstoffen en bevat o.a. Salicylzuur. Salicylzuur is een plantenhormoon dat de planteigen afweer aanstuurt. Wordt het op het blad gespoten dan neemt de plant het salicylzuur op. De natuurlijke concentratie salicylzuur wordt zo verhoogd en de planteigen productie van afweereiwitten wordt versneld en versterkt. Daarnaast bevat Stimumix zowel zilver- als koperpartikeltjes. De lage concentratie hiervan zorgt ervoor dat er geen meetbare restanten, geen residu, terug te vinden is op het blad. Ook niet wanneer er meerdere malen wordt gespoten. De zilver- en koperpartikeltjes ‘kleven’ aan het blad waar ze tot 14 dagen lang actief zijn.
Het salicylzuur is 7 tot 10 dagen werkzaam, afhankelijk van temperatuur en groeisnelheid.

Verpakking
De verpakking past niet in de brievenbus en wordt als pakket verzonden.

Bewaren
Donker, droog en vorstvrij opslaan. Stimumix is niet brandbaar. 

Product tags

Gebruik spaties om tags te scheiden en gebruik quotes (') voor een zin.